כדי לחסוך כסף, עגמת נפש ולשמור על יחסים טובים, חשוב לגשת לגישור בשלבים הראשונים ביותר של סכסוך בין שותפים.
שותפות, היא עניין מורכב, והפן האנושי משחק בה תפקיד מרכזי. מאד סביר שבמהלך שותפות יעלו מחלוקות בין הצדדים, אשר לרוב מיושבות בין הצדדים לבין עצמם.
כאשר מתגלעת מחלוקת שהשותפים לא מסוגלים ליישב בעצמם, חשוב לעצור ולשקול היטב את המשך המסלול. בחירת מגשר עסקי, היא הצעד הנכון הראשון שיש לעשות. מכאן ניתן להמשיך בדרך בטוחה יותר ליישוב המחלוקת.
חשיבות של מעורבות מוקדמת בגישור
מגשר בין שותפים, ישאף להכנס לתמונה בשלב מוקדם ככל האפשר. בשלב הראשוני, ניתן להתחיל את הליך הגישור בין שותפים, לפני שכירת עורכי דין, וכמובן לפני הגשת תביעות הדדיות בבית משפט.
מגשר עסקי ישכיל לשבת עם הצדדים, להקשיב להם, ולגרום להם להקשיב זה לזה! גישור בין שותפים יתן להם הזדמנות להבין את צרכיהם ואת צרכי הצד השני. בעזרת המגשר העסקי, יוכלו הצדדים להיות יצירתיים ולמצוא פתרונות שיהיו טובים לכולם.
היכולת לקבל גם עצה משפטית בתהליך
מובן שבהליך מורכב של גישור בין שותפים עסקיים, יתכן והצדדים ירצו לשתף עורכי דין משל עצמם לייעוץ הנוגע לעניינים משפטיים שעשויים לעלות, כגון ענייני מיסוי, עניינים הקשורים בחוקיות של מהלכים שונים וכדומה. זהו מהלך טבעי ורצוי אשר יוסיף בטחון לכך שהפתרונות היצירתיים של הגישור העסקי, יהיו תמיד במסגרת החוק. מגשר עסקי מנוסה, ישכיל להעזר בעורכי הדין ולרתום אותם לסיום מוצלח של ההליך, ולא להתנצחות של רצונות וכיפוף ידיים.
האפשרות ל"גישבור" - מגשר שהופך לבורר
במהלך גישור עסקי בין שותפים, בהחלט יתכן שהאמון במגשר, יצור מצב בו הצדדים, יבקשו מהמגשר לתת "הצעת מגשר", או אפילו להפוך לבורר (אשר פסיקתו מחייבת וסופית).
מצב זה סביר במקרים בהם הצדדים מבינים במהלך הגישור מה נדרש מהם על מנת להתקרב להסכם שטוב לכל הצדדים, אך לא מצליחים להתגבר על עניינים רגשיים כאלה ואחרים וזקוקים לעזרה של המגשר שברור לשניהם שהוא ניטרלי ומקצועי. ברור גם שהצדדים מבינים לאן ההחלטה תלך, בשל התהליך שעברו.
למרות שמגשר יעדיף לעזור לצדדים לבצע את ההחלטות בעצמם, בהינתן המצב המתואר והאפשרות שהצדדים יוכלו על ידי החלטה שלו להמשיך לשתף פעולה, יאות המגשר להתקדם ל"הצעת מגשר", או אפילו להפוך לבורר ולפסוק.
היתרונות בהליך גישור בין שותפים
1. לגישור עלות תועלת עדיפה
גישור עולה פחות מאשר פנייה לבית המשפט.
2. גישור הוא פתרון מהיר
בדרך כלל גישור אורך בין שעות לשבועות. זה מהיר בהרבה מהליכים משפטיים טיפוסיים, שלעתים יכולים לקחת שנים.
3. גישור הינו הליך שנעשה מרצון
פסק הדין של בית משפט אינו בידיכם. בגישור, למגשר אין סמכות לכפות החלטה. במקום זאת, ההחלטה תהיה תלויה בכך שהצדדים יסכימו ביניהם. המשמעות היא שלא ניתן לקבל שום החלטה ללא אישורכם ובסופו של דבר יש לכם יש שליטה מלאה בתוצאה.
4. הגישור מקדם שיתוף פעולה ואוירה טובה
דיון בבתי משפט מציב את הצדדים זה מול זה, ואילו גישור נשען על שיתוף פעולה ותום לב כדי להגיע להסכמה הדדית. גישור מוצלח יביא להסכמות באופן ידידותי, ולפחות באופן שאינו עוין, לטובת כל הצדדים.
5. גישור הוא סודי
מחלוקת עסקית בין שותפים, אינה משהו שתרצו לפרסם ברבים. שלא כמו הופעות בבית המשפט, הגישור נשאר בין הצדדים והמגשר, ואינו מתפרסם בשום מקום. בנוסף, במידה והגישור לא צלח, והצדדים כן מגיעים לבית משפט, חל איסור על שימוש במה שנאמר בגישור, בפני בית משפט.
הגיעו לתוצאות שטובות לשני הצדדים.
בואו נקבע שיחה ללא עלות וללא מחויבות.
מני שטרן
מגשר ובעל תואר שני ביישוב סכסוכים ומו"מ
0507-528444
Photo by Darina Belonogova from Pexels
Comentarios